4 september 2021
10:00

Hovslätts IK Röd

Tung förlust mot bra motstånd

Grabbarna hade revansch att utkräva efter vårens nederlag och säsongens största förlust mot Hovslätts IK. Förutsättningarna kunde inte vara bättre på Vistavallen och publiken var på sitt allra bästa humör. Under uppvärmningen infann sig en go känsla och förhoppningarna på en fin match var stora.

1:a halvlek
Vistaspelarna visade omgående att vårens match bara var en engångsföreteelse. Hög press och rejält markeringsspel gjorde bortalaget frustrerat och det märktes att de inte var vana vid den typen av motstånd. Att de rödklädda hemmaspelarna också satte 1-0 tidigt gjorde inte saken bättre. Zander hittade Jonathan med ett snabbt inkast som i sin tur hittar Wide som via målvakten sätter bollen i nät. Bara en minut senare gör Vista 2-0 när Tim hittar Wide med ett vackert instick. Från så nära håll gör Wide inga misstag och han placerar bollen säkert i nät. Hemmalaget har full kontroll på matchen och spelar förmodligen årets bästa fotboll. I fjortonde minuten ger det ytterligare utdelning när Wide och Tim kombinerar sig igenom bortaförsvaret och Tim slutligen serverar Wide, via stolpen, som enkelt kan sätta 3-0. I halvlekens artonde minut gör Hovslätt en fin omställning och lyckas få in bollen efter ett lågt avslut till höger om Olle som vaktade buren idag. 3-1 står sig till pausvilan.

2:a halvlek:
Andra halvlek ser spelmässigt ut som den första. Det är hemmalaget som styr och ställer och bortalaget fokuserar på omställlningar. Frustrationen märks tydligt när en av ledarna i Hovslätt skriker att "nu är det banne mig dags att spela Hovslättsspel". Det blir en mållös halvlek som ändå bjuder på fin underhållning. Allra bäst underhållning blir det när Olle är överspelad och Hovslättsanfallaren bara ska peta in bollen i mål från en meters avstånd. Alexander gör något som inte många hade gjort i den situationen, han satsar med en glidtackling och trots det till synes hopplösa läget lyckas han rädda bollen på mållinjen. Bollen går ut till en bortaspelare som från nära håll dundrar på med ett skott, men då har Olle hittat tillbaka och räddar med en fin enhandsräddning. En annan utgång där och halvleken hade inte slutat mållös.

3:e halvlek
I inledningen av tredje halvlek får Hovslätt chans att slå ett inlägg på en boll som borde rensats bort både en och två gånger från hemmalaget. På inlägget trycker bortaspelaren in bollen på volley, mycket snyggt och resultatet är nu 3-2. Målet ger bortalaget kraft, samtidigt som hemmaspelarna verkar kroknat lite. I halvlekens åttonde minut kommer således 3-3 när Hovslätt drar upp ett fint anfall och lyckas sätta bollen via stolpen från snäv vinkel. Tre minuter senare står Olle för en fantastisk trippelräddning, dessvärre är ingen hemmaspelare tillräckligt nära för att slå bort bollen så på fjärde försöket lyckas anfallaren i Hovslätt raka in ledningsmålet till 3-4. Efter det målet är det hemmalaget som tar över initiativet igen och skapar sig flertalet bra lägen att kvittera med bland annat ett skott i stolpen och ett i ribban. Bollen vill bara inte in och när domaren blåser i sin pipa för sista gången står Hovslätt återigen som segrare.

Sammanfattning:
Vi mötte seriens bästa lag och gör en mycket bra insats. Resultatet är inte speciellt viktigt, även om det såklart är roligare att vinna än att förlora, men i ärlighetens namn gör vi en fantastiskt fin insats som alla ska vara stolta över. Det är många som har tagit stora kliv efter semestern och är mycket mer inblandade i spelet än tidigare, både offensivt och defensivt. Vi pressar och rullar stundtals bort ett lag som i våras vann över oss med tio mål, helt fantastiskt. Även om många var sura och irriterade efter matchen kan alla gå med huvudet högt efter insatsen. En som kan sträcka på sig lite extra är Olle som gör en utomjordisk match mellan stolparna och han var okså den stora snackisen i motståndarlaget efter matchen.